Äntligen vår! Som vi har väntat. I helgen har det i stora delar av landet varit flera plusgrader och sol, och nu till veckan kommer vi ha mellan 10-15 plus i hela landet. Det innebär verkligen vår och en kan inte göra annat än le. Vår innebär ju även en förändring i modet och borta är de stora vinterjackorna och klumpiga kängorna. Istället nalkas jeansjacka och sneakers, scarfs istället för halsduk och solbrillor istället för smink. Men vad är det som gäller just denna vår? Det har vi listat ut.

Fransar och personlighet???????????????????????????????????????

Främst handlar det om fransar i år. Det ska vara fransar på väskan, på jackan och i håret. Detta har man även  skrivit om i ett inslag från Sveriges Radio som ni kan lyssna på här, och när man lyssnar blir det uppenbart att det denna vår helt enkelt är 70-tal som gäller. För tillsammans med fransarna så kommer även platåskor och solglasögon med spegelglas, någonting som verkligen stämmer för hur modet var för 40 år sedan. Något annat som även är hett är att ha ett internationellt mode. Med det menar man att det en köper inte ska komma från de “vanliga” affärerna man hittar på gatan. Istället ska man klicka sig in på nätet och köpa kläder online, gärna på sidor som inte är svenskar. Exempelvis kan man handla klänningar på http://sofiamoore.dk/ för att få en dansk stil. Detta gör att alla får ett mer personligt mode och vågar vara “egna”.

Lykke Li för Gucci

För dig som vill veta mer om årets mode kan du läsa mer här. Kolla gärna även på denna video nedan då vår egna Svenska Lykke Li visar Guccis vårmode i sin nya musikvideo. Mycket stilrent och snyggt, helt klart rätt stil för våren 2015.