Ungdomar har nu börjat ta till drastiska åtgärder för att få större läppar. De vill efterlikna tv-profilen Kylie Jenner som fått större läppar på senaste. Problemet är bara att hon med största sannolikhet fått plutiga läppar med hjälp av fillers.

11767391-young-lady-gets-botox-filler-or-vitamin-injection-in-the-upper-lip

De senaste veckorna har en oroande trend börjat sprida sig bland unga på sociala medier. De blåser upp sina läppar med hjälp av flaskor eller glas till enorma proportioner, allt för att få en likadan plutmun som tv-stjärnan Kylie Jenner har. Genom att föra in läpparna i en flaska eller ett liknande föremål och sedan suga in luften skapas ett vakuum som får läpparna att svälla. I vissa fall leder det till blödningar och stora blåmärken på läpparna och även en enorm smärta. Gör man detta mer en enstaka gånger kan man få blödningar och bestående skador på läpparna. Läs mer.

Har injicerat fillers

Denna bisarra trend uppkom alltså i ett försök att efterlikna Kylie Jenner som den senaste tiden fått mycket uppmärksamhet i medierna för att hennes läppar på kort tid tycks ha blivit mycket större. Och även om Jenner inte erkänt det, så har många duktiga plastikkirurger konstaterat att hon faktiskt fått större läppar med någon form av fillers. Hennes snabba läppförstoring går alltså endast att uppnå genom att gå till en klinik med professionella läkare. Observera dock att de flesta kliniker inte behandlar personer under 18 år om de inte har godkännande av målsman. Är man dock missnöjd med sina läppar, har åldern inne och vill att de ska bli lite större finns flera kliniker runt om i landet som gör detta på ett säkert sätt. I Stockholm finns exempelvis Narva Derma Center som har legitimerad personal och garanterar en säker läppförstoring. För att läsa mer om företaget kan man bland annat besöka dem på deras sociala medier.

Viktigt med legitimation

Just att de läkare och sjuksköterskor som arbetar på kliniken är legitimerade är det väldigt viktigt att ha koll på. Det finns nämligen inget krav på att man måste vara legitimerad, utan vem som helst kan egentligen injicera fillers och botox, skriver Dn.