Just nu har Stockholms modedjur fått blomma ut och stadens människor klär sig kanske lite snyggare än vanligt. Just nu är vi inne på modeveckan och Stockholm har förvandlats. Vad man kan se är att modeveckan växer samt att det blir allt mer fokus kring de personer som bär upp plaggen. 

763645-models-on-a-catwalkKanske är det inte så konstigt när man tänker efter: vi lever i ett samhälle som förändras allt mer och går i en allt snabbare takt. Då blir det allt viktigare att man lyfter fram sig själv och snabbt visar upp vad man är för en typ av människa. Och visst verkar det som om allt fler vill visa upp sig? Vi har i tidigare text skrivit om hipstern som aldrig kan dö, då den ändrar form till den rådande trenden. Vad man just nu ser är mängder av hipsters på modevisningar: människor som är otroligt trendmedvetna och inne. Nu stirrar man inte bara på modellerna som vandrar podiet fram och inte heller bara på de kändisar som närvarar. Nu håller man även utkik på snygga och inspirerande människor som man möter på stan för att få inspiration. Och visst är väl det fantastiskt. Men, inte bara nog med att modeveckan växer så är modevärlden i en mycket positiv förändring då allt fler transsexuella personer intar scenen.

Nytt grepp inom modevärlden

Ja, modebranschen är en bransch som ofta skapar uppseende och ofta är det med allt för smala modeller till kläder som får en att tappa hakan eller sudda sig i ögonen. Dock nu är den senaste förändringen otroligt positiv och vacker i form av att allt fler personer som vandrar på catwalken samt syns i olika plåtningar är transpersoner. Dn.se skriver om detta och att det var den Brasilianska modellen Lea T som satt transsexuella modeller på kartan. När det blir allt mer prat om hen och att vi ska se oss som individer så kommer detta att vara en positiv trend som vi kommer att få se mer av. Kanske kommer vi snart att få se olika avdelningar som varken är för kvinnor eller män utan för Homo Sapiens. Det vore väl något helt underbart att fira.