En resa i kärlekens tecken behöver alla då och då. Varför inte låta inspireras av våra kungligheter och deras favoritresmål. Kanske Maldiverna, Hawaii eller Saint Barthélemy?

 

sea-beach-holiday-vacation-largeSpontana weekends i all sin ära, men ibland behövs också en noga planerad, längre resa, för kärlekens skull. Det behöver faktiskt inte vara just under San Valentino, alltså under Alla hjärtans dag, en romantisk resa kan man ta sig tid till när man så vill.

Men trots att man väldigt gärna vill åka på en romantisk resa kanske inspirationen tryter och fantasin når inte ända upp till himlen. Vilken tur då att man faktiskt kan hitta massor av tips på resmål och drömmiga destinationer när man läser om var våra kungligheter och deras gemål gärna firar in semestern, eller för den delen, sin smekmånad. Om detta finns en resmålsartikel i Expressen. Några av resmålen är bland annat:

  • Seychellerna
  • Mauritius
  • Saint Barthélemy
  • Sardinien

Kungligheter och kändisar på semester

Några av resmålen som Victoria och de andra bland annat har besökt är allt från Mauritius till Seychellerna. För den som är ute efter riktigt vackra stränder utan att behöva flyga tvärsöver halva jordklotet är Sardinien utanför Italiens västra kust ett optimalt resmål. Medelhavet är kanske inte lika exotiskt som Karibiska havet, men det är oerhört vackert precis som det är och bjuder inte bara få vackra vyer utan även riktigt god mat, inte minst italiensk och grekisk. Sardinien är ett populärt resmål för Europas jetsettare som gärna solar på sina lyxbåtar i hamnen och äter god mat på flotta restauranger när kvällen faller på. Ta med din älskade hit om inte annat.

Hawaii är ett riktigt kungligt resmål annars, som både kungen varit på bröllopsresa med drottning Silvia liksom Barack Obama med sin Michelle under sin smekmånad 1992. På Kefalonia firade Storbritanniens prins Charles och Lady Diana sin smekmånad då det begav sig. Här hänger gärna kändisar som Bruce Springsteen, Tom Hanks samt Madonna. Glamouröst värre för en kärlekresa med din älskade.

Gör annars som prinsessan Madeleine och hennes Chris – fira kärleken på paradisöarna Seychellerna. Här tycker även prins William och hans Kate om att vara. Kanske på grund av vattenfallen, de vackra sandstränderna samt all lyx. För den som kanske inte har ekonomin att bjuda sin livs kärlek på en lyxresa duger det nog fint med en vecka i Parga, eller Gotland för den delen.