Ibland köper man ett plagg som inte riktigt passar eller som man inte tycker är snyggt. Då blir det ofta hängande i garderoben för att sedan slängas vid en rensning. Men istället för att slänga det fullt dugliga plagget, kan man ge bort det till någon som behöver det bättre.

1168372-jeans

Många tänker att Alla hjärtans dag är till för att uppvakta sina nära och kära. Kanske bjuder man sin mamma på middag eller köper en Parisresa till sin älskling. Men sådana här dagar kan istället vara dagar då du tänker på de som inte har det lika bra som du och kanske kan du ge dem lite kärlek. Detta är vad man försökt göra i Malmö där man startat en klädinsamling till flyktingar.

Började samla in kläder till flyktingar

I Sydsvenskan kan man läsa om Mesere Zulfi Mustafa so var den som drog igång insamlingen av kläder till de flyktingar som bor på ett hotell i Malmö. Några andra hakade på hennes initiativ och tillsammans gjorde de ett upprop på Facebook och stod och tog emot kläder i Folkets park i Malmö. Det enda som lämnades in som behövde vara nytt är underkläder annars togs det emot allt som människor inte vill ha.

”Många har bara ett par underkläder och har inte råd att köpa fler, säger Mesere Zulfi Mustafa.”

Manskläder var det som det rådde lite brist på. Det behövdes även leksaker och spel till barnen så att det kunde ha något som tidsfördriv. De kläder och hygienartiklar som blev över gav man till hemlösa genom organisationen Hjälpkassen.