Det blir allt mer trendigt med putiga läppar och den vanligaste behandlingen för att åstadkomma detta är att använda sig av fillers. Fillers har varit populärt under många år, men på senare tid har det blivit en behandling som skjutit i höjderna.

Har du inte använt dig av fillers tidigare och är intresserad av att testa? Då finns det en hel del saker som kan vara bra att tänka på. När du utför en behandling med fillers för läppar så sker detta med hjälp av en injektion. Behandlaren går in med en mycket tunn nål och sprutar in ett medel som fyller ut. De vanligaste är Restylane eller Stylage, men även Juvéderm förekommer. Målet är att få fylligare läppar. Du kan själv välja om du bara vill fylla överläppen, underläppen eller båda. Med hjälp av fillers kan du även lyfta läpparna och ändra form, till exempel få en mer markerad amorbåge.

behandlare och sprutaHitta en seriös klinik

I dagsläget finns det inga krav på att den som utför en injektionsbehandling ska besitta någon form av kompetens inom medicin. Det betyder att det kan finnas många salonger och kliniker som inte är seriösa att använda sig av. Regeringen har tagit fram ett nytt förslag för att stärka patientsäkerheten, men ännu har lagen inte gått igenom. Det är därför mycket viktigt att du väljer en salong som är professionell och som har kunnig och utbildad personal för att säkerställa att din behandling går som förväntat. För att ta reda på hur seriös en salong är kan du till exempel söka efter recensioner från tidigare kunder, se vilka certifikat behandlaren har och/eller välja en klinik där behandlingspersonen antingen är kirurg, estetisk kirurg, tandsköterska eller läkare.

läppar och sprutaSå går behandlingen till

Om du har gjort fillers i läpparna tidigare vet du säkerligen redan om hur det går till, men för den som inte har gjort behandlingen tidigare kan det kännas nervöst och ovist. Behandlingen går till som så att du, tillsammans med behandlaren, går igenom vilka förutsättningar dina läppar har. Du får information om vilka eventuella biverkningar som kan uppstå och hur du ska tänka och sköta om dina läppar efter behandlingen är utförd. Vid behandlingstillfället kan en bedövningssalva appliceras om så önskas för att minimera smärtan. Salvan får ligga på under några minuter och därefter börjar behandlingen.

  • Konsultation och information
  • Bedövningssalva appliceras
  • Behandlingen påbörjas, oftast med överläppen först.
  • Behandlaren informerar om eftervård

Det är viktigt att vara medveten om att en behandling med fillers alltid medför en risk, om än en liten. Se därför till att du är 100 % säker på vilket resultat som du vill ha och att du tar eftervården på allvar. Har du mycket smala läppar kan du behöva bygga upp läpparna under en längre tid för att få det resultat du vill ha. Trenden med fylliga läppar ökar lavinartat. Visst kan du använda dig av smink för att ge intryck av större och mer plutiga läppar, men fördelen med fillers är att du behåller resultatet även när du är osminkad.