Det kan kännas lockande att gå till en klinik och göra estetiska injektioner för att få den där drömhuden. Men den kan faktiskt uppnås genom att man tar hand om huden, använder rätt smink och äter nyttig mat.

1114483-beauty

Allt fler väljer att få finare och slätare hud genom att göra estetiska injektioner, skriver mvt.se. Den del av skönhetsbranschen som handlar om icke kirurgiska ingrepp har vuxit väldigt snabbt och i dag vill många spruta in ett och annat preparat för att få den perfekta hyn. Det absolut vanligaste ingreppet är att göra injektioner av exempelvis Restylane för att föryngra huden, återskapa fukt och spänstighet samt att minska rynkor.

Fin hud ytan ingrepp

Visserligen kan injektioner tyckas mildare än att lägga sig under kniven och göra ett ansiktslyft. Men tar man hand om sin hud på ett bra sätt, kommer inte ens injektioner att vara nödvändiga. Det främsta knepet till att få en återfuktad och frisk hy är just att vårda den väl. Några produkter som verkligen är värda att investera i är en bra dag- och nattkräm men även ett serum. De kan visserligen kosta en liten slant men de är verkligen värda sin investering. Dessutom kan man alltid hitta hudvård online till bra priser. Ytterligare ett knep till att få en riktigt fin hud, full av lyster, är att använda sig av ett puder som tillför fukt istället för ett som mattar ner hyn. För att skapa ännu mer lyster kan man använda en highlighter som appliceras på bland annat kindben och näsrygg, tipsar Metro.

Ät rätt för huden

Något som har stor påverkan på hur huden ser ut, är vad man äter. Genom att äta en bra och balanserad kost kan huden bli finare och må bättre. Vissa livsmedel är bättre än andra och vill man verkligen boosta sin hud kan man testa något av dessa livsmedel:

  • Sojabönor – Innehåller isoflavoner som skyddar huden mot att åldras.
  • Grapefrukt – Innehåller lykopen som håller huden jämn och slät.
  • Äggula – Innehåller karotenoiden lutein som skyddar mot skador från UV-strålar.
  • Sojamjölk – Behåller kollagenet i huden. (Källa)