En av de vanligaste plastikoperationerna i Sverige just nu är ett ögonlockslyft. De personer som vill genomgå det här skönhetsingreppet har ofta överflödig hud på ögonlocken som de vill få bort.

3006378-eye-brow

Allt fler män plastikopererar sig och det vanligaste ingreppet för dem är ett ögonlockslyft, skriver Sveriges Radio. Varför fler män väljer att göra ett skönhetsingrepp tror man beror på att det finns en större acceptans nu för det i samhället. I USA har det varit accepterat för män att göra ingrepp länge, och nu börjar vi se det även i Sverige. När det kommer till varför männen helst gör ett ögonlockslyft, kan det ha att göra med att många har ett stort överskott av hud där som är obekvämt och inte ser så roligt ut.

Diskret ingrepp

Det är dock inte bara männen som vill göra ögonlocksplastik, utan det är ett av de mest populära ingreppen bland både män och kvinnor. Det är just att ta bort den där överflödiga huden på ögonlocken, som driver de flesta till att göra en sådan här operation. Det här ingreppet är även väldigt diskret och syns inte speciellt mycket. Dessutom är det ett ingrepp som tar kort tid och återhämtningen är inte heller så omfattande. Operationen tar normalt sett en till tre timmar att genomföra och man behöver inte sövas. Läs mer.

Kvinnor sminkar ögonlocken

Varför nästan fler män än kvinnor väljer att göra den här operationen kan ha att göra med att kvinnorna kan dölja hängande ögonlock med smink. I den här artikeln ger man exempelvis tips på hur man sminkar över så kallade ”hooded eyes” och det finns massvis med fler klipp och instruktioner på nätet om hur en person som har hängande ögonlock ska sminka sig på bästa sätt.