Att pierca sig har sedan länge varit en ihållande trend, i synnerhet bland ungdomar och yngre vuxna. Att pierca sig är ett sätt att uttrycka sin egen stil på ett annat sätt än exempelvis kläder och smink. Vad är det då för typ av piercing som är modernt 2020?

Det har funnits många populära piercings genom åren. Exempel på några av de trenderna är piercing i näsan, naveln, tungan och ögonbrynet. Andra har även varit så vågade att de piercat könsorgan, trots att det kanske inte direkt varit någon trend. Många avstår dock från att pierca sig på grund av rädsla för att det ska göra ont. Men du ska ha i åtanke att själva piercingen går på en sekund, och redskapen som används är väldigt moderna, och därmed är smärtan relativt kortvarig.

Här är piercingtrenden för 2020

I år lutar trenden för piercing återigen mot öronen, dock inte enbart med en enkel piercing. Istället är trenden att du ska ha flera piercingar i örat. Helst ska de sitta på flera olika ställen, så de sprids över hela örat. Exempelvis kan det vara att ha en traguspiercing, helixpiercing och en rookpiercing i kombination med en vanlig klassisk piercing i öronsnibben. Själva smyckena får dessutom gärna vara av lite olika typer.

Tänk på det här innan du piercar dig

Innan du gör slag i sak och sticker hål i kroppen bör du vara medveten om ett par saker. Det första är att om du en dag bestämmer dig för att du inte vill ha en piercing längre, är det mycket troligt att du får ett permanent ärr där piercingen har suttit. För det andra kan det vara bra att pierca sig efter sommaren, i synnerhet om du tycker om att bada. Detta då du får badrestriktioner de första veckorna efter du piercat sig. Så det vore tråkigt om du inte skulle kunna bada under de varma sommardagarna. För det tredje, och detta är ytterst viktigt! Pierca aldrig dig själv! Det kan vara direkt farligt, så därför ska du alltid gå till en professionell studio för att få hjälp med att göra din piercing.

Förhoppningsvis hjälper ovanstående dig till att ta ett klokt beslut och göra dig trendriktig för 2020!