Vad är det egentligen för stil som dominerar under hösten 2016? Det beror på vad man har för smak och vad man tycker om. Ett axplock av det som kan sägas vara trendigt är allt från korta frisyrer till skepparkavaj och den naturliga looken.

pexels-photo-88444-largeNu serveras Pumpkin Spice Latte på Starbucks enligt Resumé = hösten är här på riktigt. Med den kommer inte bara våta löv på marken eller nordanvinden i ansiktet utan även chansen att köpa en helt ny garderob eller klippa håret i en ny, fräsch frisyr. Men vad är hetast på modehimlen just nu?

Vad gäller hår är det enligt Damernas Värld kanske mest rätt med det naturliga och personliga looken. Det gör ju att stylingen fixas nästan hur enkelt som helst. På hårsalongen headzone kan detta snabbt och lätt fås gjort. Med naturlig look menas att man låter det mer personliga komma fram, och den naturliga texturen i håret att få vara kvar. Ledorden är friskt, starkt och okonstlat vågigt. Annat som verkligen är inne vad gäller hår är:

  • Våfflat á la 1990-tal – plocka fram krustången och få fram volymen
  • Lob och Bob är fortfarande väldigt inne – de står för en kortare och en längre page
  • Microlugg, eller Baby Bangs som det kallas, är trendigt – kolla bara på Beyoncé
  • Kort hår är något verkligen har gjort come back under 2016, tänk Ruby Rose
  • Luggen i alla dess former är tillbaka, gärna en vågig och naturlig variant, se bara på Gigi Hadid och Dakota Johnson

Det korta håret är inte bara snyggt och coolt, det är väldigt behändigt och bekvämt också. En blir inte varm i nacken och det är lätt att bara tufsa till det när man vaknar om mornarna. En av de som verkligen startade trenden var Emma Watson och nu lever den vidare som av sig själv när allt fler vågar gå i hennes fotspår. Ginnifer Goodwin har klippt en riktigt snygg pixie-frisyr och brukar dessutom måla sig i 60-talsstil vad gäller smink. En pixie-frisyr är en kort välfrisserad frisyr med snedlugg och lite tuperat på huvudets krona. Mer om korta snygga hår och kändisarna som bär upp dem kan en läsa mer om i denna artikel i Metro Mode.

Männen och höstmodet 2016

c4f497772338464a5d4e4109966e02f7-largeMen vad är hett vad gäller killar är klädmodet lite roligare än hårmodet, som är mer statiskt för män än för kvinnor. I tidningen Café nämns ett antal nyckelplagg som gör hösten 2016 lite mer trendriktig om man är man. En polotröja i bra kvalitet, en snygg skepparkavaj, skräddade byxor i grått samt Adidas Originals-sneakers i en dov, höstig färg samt gärna en kortare mössa på huvudet. Till det passar en stilren, svart ryggsäck bra och kanske en värmande stor halsduk att vira om halsen och ner i jackans linning. För de lite kallare dagarna är en mörkblå parkas helt rätt, det ger vidare mycket stil för ganska lite pengar.

Så passa på att förändra din stil, kanske klippa håret i en kort frisyr, kombinera med skepparkavaj och ett par snygga sneakers. Hösten är här!