Krämer, behandlingar och masker; skönhet förknippas allt för ofta med dyra produkter som gör mirakel för hyn. Det behöver inte vara så dyrt att känna sig vacker – det kan till och med vara gratis.

I Sverige är vi helt tokiga i skönhet. Så pass tokiga att vi spenderar mest pengar i hela EU på skönhetsprodukter räknat per person. Med tanke på att vi köper en mängd olika produkter är det lustigt att inte fler använder sig av Great Offers. På deras webbplats kan man nämligen spara massor av pengar på skönhetsprodukter och flera andra typer av varor. I vissa fall kan man till och med beställa hem gratisprover av särskilda produkter, så du slipper köpa något du kanske bara använder en gång.

Billigt är bra

Statistik visar på att vi svenskar köper mest skönhetsprodukter i hela EU. Med allt fler som börjar shoppa dessa produkter är det också fler som upptäcker att dyrt inte alltid är bäst. I ett test som Metro har tagit del av visade det sig att flera produkter av ett billigare märke faktiskt presterade bättre än den dyrare motsvarigheten.

På den senaste tiden har det varit populärt med oljor och multifunktionella produkter. Det efterfrågas också mycket ekologiskt, veganprodukter och multivitaminer. – Dagens Nyheter, om trender inom skönhetsprodukter.

Är inte krämer och smink din grej finns det självklart alternativ. Bara av att äta mer frukt och grönt boostar du ditt välmående och på så sätt även din egen skönhet. Det bästa är att du vet att det du får i dig är rent och naturligt, samtidigt som det är ett prisvärt alternativ.