När det kommer till mode och trender så är det en ren omöjlighet att ständigt vara trendig och inne genom att omge sig av samma typ av plagg. Sotarmössan och de tighta jeansen må vara på utgång, men hipsterns består och antar nya former. 

Vi går mer och mer från de tighta stuprörsjeansen och den slitna tröjan till att beställa skräddarsydda skjortor från Shirtonomy. Men, bara för att vi väljer skjortan framför band-tishan så betyder inte det att vi har kvävt vår inre hipster, det betyder bara att den antagit nya former. För en sann hipster dör inte, den förvandlas och hoppar på de nya trenderna som väller in i samhället för att ständigt jaga det senaste. Svenska YLE beskriver det med att man är normcore.

5036735-old-wanted-poster-vector-illustration“Hipsters är unga människor med ett intresse för saker som ligger i framkant och gärna visar upp sitt kulturella kapital. Alltså man skryter inte om hur mycket pengar man har utan hur mycket kunskap man har genom konsumtion.”(läs mer)

 

 

Vi har blivit matade med att en hipster ska se ut på ett visst sätt, men så är det inte. Enligt Daily Mail tar de i en artikel upp olika punkter för vad som gäller om man ska kunna klassa sig som en hipster – oavsett om man vill vara det eller inte. Vad det rör sig om är att man ska vara annorlunda, vilket ofta slår bakut då det slutar med att man är otroligt lika andra. Man ska även ha en föränderlig stil, vilket betyder då att den sanna hipstern måste säga hejdå till de älskade stuprörsjeansen och hej till de utsvängda 70-tals byxan som enligt Expressen kommer slå stort när 70-talet åter är på tapeten.