På lördag, den 14 februari är det åter dags för alla hjärtans dag och många som är i ett parförhållande kämpar lite extra med att komma på en bra present. Vad fler och fler gör är att bokar en romantisk weekend till en storstad. 

1118140-unfinished-gothic-cathedral-sagrada-familia-in-barcelona-spainAtt resa verkar vara något vi verkligen inte kan få nog av – speciellt inte när det kommer till alla hjärtans dag. Tidningen Helsingborgs Dagblad skriver om att det mest populära resmålen under denna dag och helg är Paris, och något som Ticnet privatresor tagit fram. I ett pressmeddelande från Apollo går det att läsa att de mest populära destinationerna är Rom och Barcelona, och kanske ska man inte stirra sig blind på vart det är mest populärt utan vart man skulle trivas bäst. Vad man däremot kan säga är att man på Gratislandet kan göra ett kap och boka sin resa med sköna rabatter så man kan få ut ännu mer skoj under sin semester.

Storstäderna lockar

Som sagt så är det storstäderna som lockar och detta kan ha att göra med att man vill känna tryggheten i vad stora städer har att erbjuda och man vill veta med säkerhet att det man vill ha kommer att finnas. Detta är ingen resa för att upptäcka nytt och bege sig ut på olika upptäcktsfärder utan här ligger fokus på att äta gott, sova gott och bara ta hand och lyfta varandra. Vad som kan skilja mellan en kärleksresa och en kompisresa är vikten på hotellrum. Åker man som vänner är det viktigaste vad som händer utanför hotellrummet, men åker man som ett kärlekspar vill man ha hög standard på hur ens rum ser ut – speciellt när man åker under alla hjärtans dag och då har Expressen plockat fram bra rum som ger den rätta känslan.