Har du inte själv testat så har du något att se framemot. Att jogga med kompressionsstrumpor eller så kallade stödstrumpor gör att din kropp känns lätt. Dessutom ökar de blodcirkulationen i benen, något som gör att många gravida använder dem för att slippa svullna ben och fötter.  

Att jogga med stödstrumpor är en härlig känsla. Benen och kroppen flyger nästan fram och du känner en enorm skillnad mot att inte bära dem alls. Du kommer med andra ord älska dina kompressionsstrumpor! Det går att hitta riktigt snygga och även i ekologiskt bomull på https://www.funqwear.se/ så det rekommenderar vi på Go Attention att du gör!

Stödstrumpan ökar blodcirkulationen

För många som dras med blodproppar eller åderbråck är faktiskt stödstrumpan en bra sak att ha till vardags. Såhär skriver man till exempel i Expressen:

”Anna Jernberg Carlson, som tidigare har jobbat på Expressen och i dag är pressansvarig på Sigtuna kommun, är i dag 45 år och bär stödstrumpa varje dag.”

Man brukar rekommendera stödstrumpor till gravida eftersom det hjälper att få igång blodcirkulationen på ett bra och effektivt sätt. Du kan läsa mer om det i Aftonbladet. Många som jobbar mycket stående, eller sittandes på kontor, upplever också att känslan av “rastlösa ben” minskar om du använder strumporna en hel dag.

Även proffsidrottare brukar ha kompressionskläder när de tränar och tävlar. Även om många menar att det inte ger medicinsk effekt på träningen så är det väldigt skönt och många upplever att deras resultat blir bättre. Det känns nämligen som att kroppen dras ihop bättre och blir spänstigare. Överbliven hud håller sig bättre på plats och blir inte störande moment, ungefär som du tränar med en riktigt bra och fast sport-BH.