Vad finns det att tänka på kring lager och att starta en e-handel från scratch?

Många inser vikten av att synas online, det gör att allt fler webbshopar öppnas och butiker flyttar ut från den fysiska världen – in i den digitala. Det är här mycket av pengarna finns nämligen. Men vad finns det att tänka på när det kommer till att starta eget företag och vad behöver du specifikt för att skala upp en näthandel?

Smarta företag har stora lager

Zalando, Amazon, Ikea och Asos – vad har de alla gemensamt? Jo, de har enorma lagersystem som gör att kunderna snabbt får sin produkt med rätt tajmad logistik och mindre kostnader i form av butikshyra. Om du har en näthandel och vill skala upp denna, måste du ha ett bra lager och snabb logistik dessutom. Med lagersystem från RMS Lagerinredningar har du kommit på rätt väg, det gör det enklare för dig som e-handlare att ha koll på alla produkter du erbjuder och kan dessutom skicka ut rätt pryl till rätt person, snabbt. Ikea har till och med varit så smarta att de låter kunderna själva leta reda på sina möbler och prylar i lagret, det sparar inte bara in på butikslokaler utan även på personalkostnaden. Dessutom är paketen smala och ihoppackade, det gör att de sparar plats även i lagret.

 

Starta eget företag?

Är du, som så många andra svenskar, redo att verkligen sätta igång ditt eget företag. Det kan ske på vinst och förlust, men har du inte testat kan du ju inte veta. Men vad måste du tänka igenom innan du sätter upp ditt företag? På Verksamt.se går det att läsa om hur du både startar, driver, utvecklar och avveklar ett företag. Perfekt för dig som går i entreprenöriella tankar. Det är samlad service från olika myndigheter som samsas på en oberoende sajt. När du funderar på att starta företag får du lära dig mer om att registrera ett företag eller en förening, var arbetsgivarregistrering är, vad F-skatt är, momsregistrering, bestämma företagsnamn och lära som om olika e-tjänster som kan vara till hjälp. Du får även lära dig att skilja på följande företagsformer:

 

  • Enskild näringsverksamhet
  • Aktiebolag
  • Handelsbolag och kommanditbolag
  • Ekonomisk förening
  • Ideell förening
  • Samfällighetsförening

 

Ett aktiebolag är till exempel följande:

”Ett aktiebolag är ett företag där delägarna, alltså aktieägarna, normalt sett inte har ett personligt ansvar för företagets skulder. Att starta ett aktiebolag kräver en kapitalinsats.” – Verksamt.se

 

Här är bäst förutsättningar för egen firma

Vill du starta ett onlineföretag? Ja, då ska du enligt NyTeknik börja i Quebec i Kanada, där finns de bästa förutsättningarna i världen enligt artikeln. Bland de svenska städerna som finns på listan är bland andra Malmö på plats 36, därefter kommer Göteborg på plats 54 och Stockholm så sent som på 89e plats. Inte särskilt bra alls för en kaxig huvudstad. Storbritannien har totalt sett de bästa förutsättningarna för företagande enligt artikeln, där är även e-handel mest populärt att starta. Registrationskostnaden är dessutom billigast, kanske ligger en del av förklaringen i dessa faktorer.

Mer om folk som startat eget företag kan du läsa om här.