Nu går 2016 från vinter till vår och sommar och med detta kommer också vårens hetaste trender och en trend som är bland de hetaste är inom hår och hårtrender. Därför listar vi idag vårens hetaste frisyrer för både henne och honom.

hår för ögonTrender och mode finns inom all sorts skönhet, likaså alltså inom hår och frisyrer något som vi tänkte prata om idag. En trend är exempelvis att köpa löshår online för att med hjälp av löshåret skapa olika färgnyanser i håret. Detta eftersom att en av de senaste trenderna inom hår är den samma som inom sminktrenden, nämligen strobing.

Strobingeffekt i frisyren

Strobing är det senaste inom smink och handlar om att leka med ljus för att forma och framhäva sina ansiktsdrag och denna trend har nu även kommit att bli en trend inom hår. Det är något som bland annat MetroMode skriver om och förklarar hur denna trend handlar om hur man med hjälp av att färga in ljusa slingor också upp når en strobingeffekt. Något man alltså kan uppnå genom att sätta i ljusare löshår i håret om man inte vill färga. Sen vilken frisyr man väljer att ha är upp till en själv och vet man inte finns som tur är en hel del nya trender inom frisyrer, något som till exempel Expressen skriver om. Två heta frisyrer att välja är bland annat boben eller loben vilka bägge två är kortklippta, men för den som vill ha långt hår går det också bra. Se bara till att få svallet att se så naturligt ut som möjligt med naturliga lockar och slarviga benor istället för att ha raka linjer.  Men hur ska männen se ut i håret då?

Så ser männens hårmode ut 2016

Kille och trendig? Glöm inte håret. Enligt tidningen Café är det en rad olika frisyrer på menyn för den trendiga mannen. Bland annat är den så kallade Hjälmen tillbaka där hårsvallet döljer pannan med hjälp av slarvigt kammad lugg och har du naturliga lockar är detta ett plus. En annan frisyr som är otroligt het 2016 är lik Astrid Lindgrens figur Birk Borkason från Ronja Rövardotter-berättelsen. Men om det inte är någon av dessa pojkaktiga frisyrer som lockar kan du känna dig trygg med att rockigare långt hår också är bland de hetaste frisyrerna för honom just nu!